Data officer manager voor gemeenten

Delen op LinkedIn

Data wordt de komende jaren de belangrijkste peiler binnen gemeenten. Met minder medewerkers door de bezuinigingen en minder geld te besteden zullen de keuzes sterker onderbouwd moeten worden en zal er meer verantwoording over het gevoerde beleid worden gevraagd.

Grote bedrijven hebben in hun managementteams al een data officer manager die tot in de board zorgt voor informatie en analyse van de informatie. Informatie die overigens niet alleen op het productieproces en kosten gericht is, maar ook op duurzaamheid, publiciteit, maatschappelijk verantwoord ondernemen, etc.

Welke bewegingen kunnen wij bij gemeenten verwachten: sterkere sturing op prestatie-indicatoren, gerichte data-inzameling, integrale koppeling van data door alle afdelingen en natuurlijke partners. De werking van de data gaat een sterke cultuurverandering ondersteunen, medewerkers worden meer dan in het verleden door data geconfronteerd met hun werkwijzes. Hierdoor worden ze steeds meer gedwongen om actie te nemen, samen te werken en pro-actief en oplossingsgericht te werken.

Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen….

Delen op LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.